maandag 29 april 2013

Hou je veilig!

Wat een feest, dat koningslied. Niet omdat het zo'n mooie melodie heeft, een lieve, pakkende inhoud heeft of gemakkelijk mee te zingen is. Nee, omdat er zoveel gedoe om is. Gert en ik genieten met volle teugen van al die commotie rond het lied voor onze koning. Vandaag nog, het houdt niet op:

Voorzitter Hans Wijers van het Nationaal Comité Inhuldiging vindt dat het Koningslied zijn doel voorbijgeschoten is. Er is een inschattingsfout gemaakt, zei hij op Radio 1. Het idee was om suggesties van Nederlanders door mensen met ervaring in het vak te laten samenvoegen tot een liedtekst, zegt hij. Dat leek een leuk idee. "Maar die tekst appelleert niet aan de smaak van heel veel mensen." (...) De opdracht was om mensen bij elkaar te brengen, samen te binden. "Dit heeft op zijn hoogst zo'n 30, 40 procent van de Nederlanders bij elkaar gebracht. En dat zit 'm in de tekst." (...) "We hebben er niet mee bereikt wat we hadden willen bereiken. Maar morgen gewoon meezingen en genieten van die dag, zou ik zeggen", is zijn advies.

WuppieNatuurlijk zingen wij mee! Ik heb de app van het koningslied op onze Ipad gezet. Wij vermaken ons opperbest met het meezingen van het lied. Het is veel te moeilijk voor ons, maar het samen zingen vinden we vreselijk leuk. Nu eens geen Frans Halsema, Dorus of Ja zuster, nee zuster, maar behalve het koningslied ook Brigitte Kaandorp met 'Lieve koningin' of de studenten met 'Je bent een koning'. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten