woensdag 17 augustus 2016

BMI

De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. De BMI kan worden berekend voor kinderen en volwassenen van 2 t/m 70 jaar. (Website Voedingscentrum)

Op de website van het Voedingscentrum kun je de BMI uitrekenen.
Gert weegt 70 kg, is 200 cm lang en 61 jaar. Zijn BMI is 17,5. Bij de berekening staat vermeld:
Je bent te licht voor je lengte. Daardoor bestaat de kans dat je een tekort aan voedingsstoffen krijgt. Zorg er in ieder geval voor dat je niet verder afvalt. (...)

De afgelopen weken viel Gert elke week een kilo af. Niet omdat hij niet goed eet. Dat doet hij wel. Dat afvallen is niet goed. Daarom krijgt hij naast de gewone maaltijden en allerlei tussendoortjes als extraatje bijvoeding in de vorm van eiwitrijke drankjes en cakejes. Hij komt er niet van aan, maar de afname in gewicht gaat niet meer zo snel.

Naschrift 1 - 17 augustus 2016

Vandaag is Gert gewogen: 73,4 kg! Drie kg erbij. BMI is nu 18,2. Nog steeds te licht, maar beter dan enkele dagen geleden.

Naschrift 2 - 20 augustus 2016
Gert ademt snel, is soms buiten adem. Volgens de verzorgers zouden die kilootjes erbij wel eens het gevolg kunnen zijn van het feit dat Gert vocht vasthoudt. Minder goed bericht!

5 opmerkingen: