zaterdag 14 februari 2015

Hollandaise

Het weekend van 20 en 21 februari in 1982, toen in Assen het WK schaatsen gereden werd, was het erg koud. Met vrienden stonden Gert en ik op de tribune te kleumen. Sjaals, mutsen, wanten en dikke sokken in klompen: het hielp allemaal niet. Bovendien waren er uren waarin niet geschaatst werd vanwege sneeuwval. Je moest iets doen om jezelf warm te houden. In de polonaise dus, dat hielp. Een van de liedjes die wij ons nog altijd goed herinneren, was het liedje

Wij vieren feest dus weg met de malaise
Want het is nu tijd voor de polonaise hollandaise
Van hier tot Oeteldonk

Gert herinnert zich zelfs nu de woorden nog. Op het carnavalsfeest gisteren op de groep heeft hij het weer kunnen zingen. Ik geef toe: we hadden een beetje geoefend!

6 opmerkingen:

  1. polonaise hollandaise herken ik nog, maar de rest niet. Gisteren nog een stukje gekeken naar de elfstedentocht 1985. Het was toen ook berekoud met enorm veel scheuren in het ijs. Volgens mij maken we het niet meer mee en zeker geen sneeuw tijdens de WK of er moet een gat in het dak zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Simone, ik was weer even op je blog. Wij zijn die twee die onze caravan bij jullie mochten stallen in Zuidbroek. Heb veel bewondering voor jou en Gert. Van beide kanten moet het contact tussen jullie niet gemakkelijk zijn. Toch altijd die positieve noot! Mooi, lief en fijn!
    Mijn vrouw Desiree heeft vorig jaar (op haar 45e) een hartaanval gehad.
    Gaat gelukkig langzaam weer beter. Zei Lucebert niet ooit eens: ...alles van waarde is weerloos. En ja...zo is het !

    Wens jullie veel liefs en mooie momenten met elkaar !

    Hartelijke groet, Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schrik, Henk, moet dat voor jullie geweest zijn. Het maakt je bewust van het feit dat je van elke dag moet genieten. En dat je niet te ver vooruit moet/kan kijken. Wij proberen nog van elke dag een waardevolle, mooie dag te maken. Gert kan niet veel meer. Muziek is het enige waar hij nog echt van kan genieten. Gelukkig maar! Groeten van ons, Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

    BeantwoordenVerwijderen