vrijdag 19 februari 2016

Hyper

Nu ruim een week is Gerts gedrag onvoorspelbaar. Soms begint de dag goed: Gert staat op, laat zich helpen en loopt zingend naar beneden om Bonne een snoepje te geven. Soms slaat dit al heel snel om in boosheid. Lang niet altijd is daar een oorzaak voor aan te wijzen. Al heeft het er vaak mee te maken dat ik niet meer begrijp wat hij wil zeggen. Zodra Gert dit merkt, gaat hij boos in zijn stoel zitten en begint te mopperen: "Waarom doe je nou zo?!" Kon ik dat tot voor kort om doen slaan door een muziekje op te zetten, dat is er niet meer bij. Een discussie op de radio of op tv maakt hem nog bozer. Hij praat met die stemmen alsof ze in ons huis zijn en een bedreiging voor hem vormen.
Die boosheid kan ook opeens omslaan in 'hyper'-gedrag. Gert loopt marcherend door de kamer, zwaait wijd met zijn armen en gooit zijn benen in de lucht. Daar neuriet hij bij en kijkt supervrolijk in het rond. Die vrolijkheid is veel prettiger te ondergaan dan de boosheid, maar heeft ook iets treurigs.

2 opmerkingen:

  1. "Onvoorstelbaar onvoorspelbaar"
    Sterkte met al het onvoorspelbare wat nog gaat komen.
    Groet,
    Janet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik volg je al heel lang, en op de dagopvang zie ik ook de veranderingen die gert mee maakt.
    het verloop proces komt in de fase van moeilijke beslissingen,die je waarschijnlijk ook al weet maar niemand kan dat voor je nemen dan je zelf.
    Simone vergeet je zelf niet / de ander kant van de dementie ga er niet onderdoor want heb je meer problemen. respect en veel liefde toegewenst.
    blijf schrijven ook dat helpt om even de dingen helder te zien en krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen