zondag 16 augustus 2015

Pijn in de voeten

Gert heeft pijn in zijn voeten, vooral in zijn linkervoet. Hij kan moeilijk aangeven waar de pijn zit en hoe erg de pijn is. Hij drukt vaak op de bovenzijde van zijn voeten. Omdat ik dacht dat zijn voeten wellicht nog meer doorgezakt zijn, heb ik Gert meegenomen naar de podoloog. Die constateerde ook dat Gerts voeten nog meer doorgezakt zijn en dat hij wat onstabiel loopt. Dus zijn er nieuwe zooltjes aangemeten. Ik hoor daar Gert verder niet over. Die zooltjes zitten goed, voor zover ik het kan beoordelen. De pijn in zijn voeten is jammer genoeg gebleven. Zou het soms neuropathie zijn? Tijd om een afspraak met de huisarts te maken.

September 2015: de huisarts dacht ook aan neuropathie. Er zijn medicijnen tegen de pijn, maar die hebben veel bijwerkingen. Eerst maar eens proberen met paracetamol. De medicijnen die Gerts bloeddruk laag houden, worden wel gewijzigd. De bloeddruk was nu zo laag, dat de huisarts het nodig vond maatregelen te nemen: doses verlaagd.

Muziek op je oren

De Ipod is op dit moment een cadeautje. In wat voor stemming Gert ook is - somber, verdrietig, vrolijk, ongedurig - op mijn vraag "Wil je muziek op je oren?" kijkt Gert me vrolijk aan en knikt bevestigend. Heeft hij eenmaal muziek van The Beatles, The Humblebums of ander jaren zestig- of zeventig-geluid op zijn oren, dan neuriet of zingt hij luid mee, maakt swingende bewegingen of fluit een heel liedje mee. Dat laatste komt doordat iemand op zijn groep gezegd heeft dat Gert zo prachtig fluit. Nou, ik weet het niet ...

De slimste mens

Van maandag tot vrijdag kun je op NPO2 het programma 'De slimste mens' zien. Een kennisquiz. Gert en ik kijken er met veel plezier naar. Gert vindt het extra leuk, omdat hij het idee heeft dat ik echt meedoe. Hij weet zeker dat ik op tv kom en dat ik zeker zal winnen. Ik heb dit waarschijnlijk veroorzaakt door soms heel vrolijk en uitbundig een goed antwoord te roepen. Geef mij ook in de winter zo'n programma!