zondag 28 december 2014

Kerstbal met een kerstliedje

Geloof het of niet: ik heb een kerstbal gebreid! Ik denk dat niemand mij dat ziet doen. Maar het is waar. Terwijl Gert de naar mijn idee meest saaie en vervelende programma's op tv zat te bekijken, heb ik met vijf pennetjes een kerstbal gebreid. Mijn kerstbal heb ik in de kerstboom gehangen. Mijn trots! Jammer genoeg wordt Gert dit jaar niet echt vrolijk van zoiets als een zelf gebreide kerstbal. Ook lukt het me niet om hem aan het lachen (en zingen) te krijgen door luid mee te blèren met dat prachtige 'All I want for Christmas is you.' bijvoorbeeld. Maar ja, waarschijnlijk zing ik gewoon niet mooi genoeg. Of zou ik een ander liedje moeten kiezen?

Winterschoenen

Het is berekoud buiten. Er ligt een pak sneeuw en het vriest. Echt tijd voor een dikke sjaal, wanten en een paar warme schoenen. Tenminste, dat vind ik.

Elke morgen laat Gert onze Bonne even uit. Een kort rondje plassen/poepen. Na het ontbijt krijgt Bonne pas zijn echte grote ronde. Ook vanmorgen zou Gert zijn rondje met Bonne gaan doen. Vanwege de kou haalde ik Gerts winterschoenen tevoorschijn en een paar dikke sokken. "Die sokken moet ik niet. Ze zijn te klein." Het is waar: door het wassen waren ze een beetje strak. Binnen een paar minuten zou dat heel anders zijn. Maar leg dat Gert maar eens uit. "Die schoenen moet ik zeker niet." Met een vies gezicht kijkt Gert naar de schoenen. "Ik doe deze gewoon aan." Hij wurmt zich in zijn 'zomer'schoenen. Hoe ik ook mijn best doe Gert uit te leggen hoe dat zit met die zomer- en winterschoenen met dunne en dikke zolen, het komt bij Gert niet binnen. Misschien gaat het lukken als Gert echt koude voeten krijgt.

donderdag 11 december 2014

Niet alles tegelijk!

Bonne loopt in de hal te draaien en te blaffen. Wij zijn net terug van een rondje bos. Gert probeert zijn jas uit te krijgen. Die rits blijft erg lastig. Ik doe ook mijn jas uit, hang hem op de kapstok naast mijn sjaal, het tasje met snoepjes en plastic zakjes voor Bonne, en de riem van Bonne. Gert staat nog steeds te mopperen op die rits. Bonne blaft steeds harder, pakt een van zijn beertjes. En dan zie ik het: Bonne heeft flink gekotst op de deurmat (hoe krijg ik dat eruit?), midden in de hal (gelukkig op de tegels) en zelfs in zijn bench (die deken kan zo de wasmachine in). Op het moment dat ik dat allemaal zie, stapt Gert achteruit in de kots en begint Bonne zijn deken uit de bench te trekken. Wat een chaos! Ik duw Gert zachtjes de kamer in en sleep Bonne mee. Gert begrijpt er niks van en stribbelt tegen als ik zijn schoenen uit wil doen. Bonne blaft nog maar eens. Ik probeer Gert snel uit te leggen wat er aan de hand is, maar die heeft zijn hoofd nog bij die rits en heeft niets gezien van Bonnes maaginhoud. De hectiek heeft inmiddels bezit van me genomen. De adrenaline zit in mijn kruin. Ik heb geen geduld meer om te luisteren. Niet alles tegelijk! In de hal begin ik met dweiltjes, keukenpapier, emmers en sop de vieze boel weer op te ruimen. In de kamer zit Gert nog verdwaasd om zich heen te kijken. "Simone, ik kreeg alleen maar die rits niet open. Is dat nou zo erg?"